Poziv na apliciranje za trening o Medijskoj pismenosti mladih i Otporu medijskim manipulacijama PDF Ispis E-mail

Centar za post-konfliktna istraživanja (CPI) traži mlade ljude iz Bosne i Herzegovine između 16-30 godina starosti da učestvuju na njihovim radionicama pod nazivom “Medijska pismenost mladih i otpor medijskim manipulacijama” koje će se održati od 25-29. oktobra u Sarajevu. Radionice će se bazirati na edukaciji učesnika o različitim temama uključujući tehnike istraživačkog i građanskog novinarstva, fotografiji, stvaranju filma, poštenom i balansiranom izvještavanju, provjeravanju činjenica, te intervjuisanju. Izabrani učesnici će imati šansu da rade sa ekspertima iz ovih oblasti, te će imati priliku i podršku da pišu svoje članke na multimedijalnoj platformi CPI pod nazivom “Balkan Diskurs”.

Balkan Diskurs je regionalna mreža pisaca, blogera, multimedijalnih umjetnika i aktivista koji su se ujedinili kao odgovor na nedostatak objektivnih, relevantnih, osnažujućih i nezavisnih regionalnih medija. Publikacije objavljene na ovoj web stranici će povezati teme izvan granica i omogućiti nova i nezavisna viđenja stvari koje se vezuju i utječu na ljude u Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu. Cilj platforme je da smanji stereotipe i obezbjedi široko viđenje perspektiva o društvu, kulturi i politici koje se ne mogu naći u drugim medijima.

Naš cilj je da podučimo ljude koji ce raditi kao lokalni dopisnici za Balkan Diskurs. CPI će učesnicima pružiti priliku za kompenzaciju i dugoročne pozicije.

CPI prepoznaje da mladima nije dato dovoljno prilike da iskažu svoje mišljenje, ili da razgovaraju o njihovim brigama, idejama i mišljenjima vezano za trenutačne teme koje se njih direktno tiču. Mi vjerujemo da je od krucijalne važnosti da se čuje glas mladih i da se oni shvate ozbiljno kao donosioci odluka u Bosansko-Hercegovačkom procesu ka izgradnji mira.

Otvoreno je 10 pozicija, stoga ako ste zainteresovani. Popunjenu aplikaciju pošaljite na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Svi troškovi prevoza, smještaja i hrane će biti obezbjeđeni za izabrane kandidate.

APLICIRAJ