PRIPADNICI MO I OS BiH NA PUTU ZA LURD PDF Ispis E-mail

Kolibarci ispratili pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na hodočašće u Lurd.

Župa Svetog Mihovila Arkanđela Kolibe kod Bosanskog Broda u utorak 13.5.tekuće godine bila je domaćin ispraćaja pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na ovogodišnje 56. Međunarodno vojno-redarstveno hodočašće u marijansko svetište u Lurd.
Grupu od 30 hodočasnika predvodio je vojni biskup u BiH monsinjor Tomo Vukšić koji je zajedno sa domaćim župnikom vlč. Mirkom Ikićem za hodočasnike i župljane predvodio Svetu Misu. U svojoj kratkoj propovijedi hodočasnicima i župljanima biskup Vukšić je govorio o smislu hodočašća „našoj nebeskoj Majci“ te o „veličanstvenoj ulozi koju majke, suradnice Božje u Božjem planu stvaranja“, imaju u današnjem društvu.

Nakon Svete Mise župljani su im priredili doručak i okrepu, a u znak srdačnog dočeka i ispraćaja biskup i vojnici hodočasnici su obećali da će se po dolasku u marijansko svetište u Lurdu moliti i za župu Kolibe i za sve njene župljane.

Sponzor ovog dočeka i ispraćaja hodočasnika pripadnika ministarstva obrane i oružanih snaga BiH bio je Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine. 

odrzivipovratak.ba